Profesyonel Paylasim Portali
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Elbistan Tava

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
gokhanb
Site Admin
Site Admin
gokhanb


Mesaj Sayısı : 87
Doğum tarihi : 02/03/90
Kayıt tarihi : 20/07/09
Nerden : Konya
Yaş : 34

Elbistan Tava Empty
MesajKonu: Elbistan Tava   Elbistan Tava I_icon_minitimeSalı Tem. 21, 2009 1:32 am

Malzemeler
250 gram kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet ince doğranmış arpacık soğanı
1 adet domates
1 diş sarımsak
tuz
1 adet patlıcan
Kızartmak için: sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet sivribiber


Yemeğin Tarifi
250 gram kuşbaşı kuzu etini haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağın alıp, eritin. Sırasıyla 1 adet ince doğranmış arpacık soğanı ve domatesi koyup, sote edin.

Etin haşlandığı sudan 1 çorba kaşığı ilave edin. Bir taşım kaynatın, 1 diş dövülmüş sarmısağı ve tuzu ekleyin. Daha sonra tavayi ocaktan alın.

1 adet patlıcanı alacalı soyup, dilimleyin. Tuzlayıp bir süre bekletin. Patlıcan dilimlerini yıkayip kurulayın. Sıvı yağı kızdırın. Patlıcanları içine atın. Rengini kaybettirmeden kızartın.

Biberin çekirdeklerin çıkarıp, ince ince doğrayın. Biberleı de aynı tavada birkaç dakika çevirin.

Etleri bir güvece yayın. Üzerine patlıcanları dizin. Sırası ile, yoğurt, domates sote ve biberleri üzerine ilave edin. Kaşar peyniri rendesini üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin. Kaşar peyniri kızarınca fırından çıkarıp, servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://full-master.yetkin-forum.com
 
Elbistan Tava
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Profesyonel Paylasim Portali :: Yaşam :: Yemek Tarifler-
Buraya geçin: