gokhanb Site Admin
Mesaj Sayısı : 87 Doğum tarihi : 02/03/90 Kayıt tarihi : 20/07/09 Nerden : Konya Yaş : 34
| Konu: Bakla Çorbası Salı Tem. 21, 2009 1:29 am | |
| Bakla Çorbası
MALZEMELER Taze bakla 250 gr. Dereotu Yarım demet Un 2 çorba kaşığı Limon Yarım adet Yumurta 1 adet Yoğurt 1 su bardağı Tereyağı 2 çorba kaşığı Kırmızıbiber
YAPILIŞ TARİFİ Baklalar ayıklanıp yıkanır. Yarım santim eninde kıyıldıktan sonra limonlu suya konur. Yarım saat sonra süzgeçle süzülür. Tencereye konur, üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı konup hafifçe kavrulur. Kaseye yumurta, yoğurt ve un konur. Çatalla iyice çırpılır. Sonra baklaların üzerine ilave edilir. Üzerine 10 bardak su konur. Karıştırılarak kaynatılır. Koyulaşınca, yeterince tuz konup, ateşten alınır. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı konur. Arzu edildiği kadar kırmızıbiber kızdırılır. Sonra çorbanın üzerine dökülür. Kıyılmış dereotu serpildikten sonra servis yapılır. | |
|