Profesyonel Paylasim Portali
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Bakla Çorbası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
gokhanb
Site Admin
Site Admin
gokhanb


Mesaj Sayısı : 87
Doğum tarihi : 02/03/90
Kayıt tarihi : 20/07/09
Nerden : Konya
Yaş : 34

Bakla Çorbası Empty
MesajKonu: Bakla Çorbası   Bakla Çorbası I_icon_minitimeSalı Tem. 21, 2009 1:29 am

Bakla Çorbası

MALZEMELER
Taze bakla 250 gr.
Dereotu Yarım demet
Un 2 çorba kaşığı
Limon Yarım adet
Yumurta 1 adet
Yoğurt 1 su bardağı
Tereyağı 2 çorba kaşığı
Kırmızıbiber

YAPILIŞ TARİFİ
Baklalar ayıklanıp yıkanır. Yarım santim eninde kıyıldıktan sonra limonlu suya konur. Yarım saat sonra süzgeçle süzülür. Tencereye konur, üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı konup hafifçe kavrulur. Kaseye yumurta, yoğurt ve un konur. Çatalla iyice çırpılır. Sonra baklaların üzerine ilave edilir. Üzerine 10 bardak su konur. Karıştırılarak kaynatılır. Koyulaşınca, yeterince tuz konup, ateşten alınır. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı konur. Arzu edildiği kadar kırmızıbiber kızdırılır. Sonra çorbanın üzerine dökülür. Kıyılmış dereotu serpildikten sonra servis yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://full-master.yetkin-forum.com
 
Bakla Çorbası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Yayla Çorbası
» Karalahana Çorbası
» Pırasalı Domates Çorbası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Profesyonel Paylasim Portali :: Yaşam :: Yemek Tarifler-
Buraya geçin: